Over Olle

Olle is in eerste instantie een kleurrijk, eigentijds en gedurfd merk voor kinderinterieur.
Ik bied producten aan voor in de kinderkamer of voor in het huishouden algemeen. Ik wil jonge ouders een kans geven om met hun eigen ideeën en mijn expertise een fijne plek voor hun kind te creëren. Dit doe ik door bestaande producten en restmaterialen te verwerken tot nieuwe en mooie producten. Zo hoeft een kinderkamer niet flauw of mainstream te zijn.
De mogelijkheden met Olle zijn breed. Enkel ons startpunt, duurzaamheid, staat echt vast.

Ik, Trijn, ben het gezicht achter Olle, geboren en getogen in Antwerpen, maar wonende in Gent. Ik werkte een paar jaar in het jeugdwerk, maar maak nu een radicale switch. Een vader in de schrijnwerkerij en een passie voor mooie dingen, zorgden voor het ontstaan van Olle.

 • Bewust

  We staan met twee voeten in de wereld. Voor ons wil dat zeggen dat we produceren op een manier die bij deze tijd hoort. Circulaire- en restmaterialen worden daarom als eerste keus ingezet op een manier die eerlijk is voor zowel de mens als de natuur.
 • Kwaliteitsvol

  Kiezen voor circulaire productie is niet kiezen voor minder. Kwaliteit staat daarom centraal in zowel de zoektocht naar de juiste materialen als binnen het productieproces.
 • Uniek

  De meeste producten zijn stuk per stuk uniek. Ook de producten binnen onze vaste lijn kunnen vareëren in houtsoort of maat. Dit komt doordat we produceren op het ritme van het beschikbare materiaal. Daarnaast creëren we op maat van onze klanten en gaan we aan de slag met hun ideeën. Wel blijven we steeds trouw aan ons merk.

Vanwaar halen we ons materiaal?

 • Circulaire producten

  We zoeken zorgvulig kwaliteitsvolle maar gebruikte producten uit zoals kasten, bedjes, houten speelgoed... Die restaureren we indien nodig volledig en zorgvuldig in ons eigen atelier.
 • Restmaterialen

  Vanuit resthout en deadstock textiel produceren we een vaste lijn aan producten. Op deze manier moeten er geen nieuwe grondstoffen gebruikt worden in het productieproces.

Interieur

Ontdek onze showroom

Onze showroom staat bomvol inspiratie voor een duurzame kinderkamer. We helpen je daar verder op maat van jouw vraag

maak een afspraak